Tuesday, January 21, 2014

Siapa sebenarnya saya... Part 1

Dulu
Aku melalui period pembelajaran yang normal
Macam orang lain jugak
Step by step

Sek Ren Taman Ria
MRSM Pendang
Matrikulasi Penang
dan... U_ _ _

Lepas matrikulasi
Aku dapat tawaran utk amek engineering
Degree in Chemical Engineering
dengaq ja cam gempak

Gempak sbb apa?
Bidang yang luas
Potential job yg cemerlang
GAJI lumayan

Tapi
Lepas 2 tahun belajaq
Aku SANGKUT
memang KECEWA 
Ni bukan jatuh ditimpa tangga dah
Jatuh ditimpa bencana alam dah punya level

2 tahun yang sia-sia
Secara jujurnya salah aku pun ada jugak...
Aku bukan tak belajar
Tapi aku akui
Aku dikuasai environment

Aku bukan jenis suka berjoli
bukan jenis kaki perempuan
bukan jenis suka berfoya-foya
bukan jenis buat MLM (budak Uni ramai buat menda ni)

Tapi aku jenis suka BERSUKAN
Masuk ja Universiti mmg syurga bagi aku untuk bersukan
Aku mmg gila2 punya
Jarang la nak miss bersukan dalam sehari
Kalau hujan tu mmg dok rumah la

Aku main RAGBI
Sukan yang aku ceburi dari sekolah
Bila masuk ja universiti
Mmg aku tergamam

Mana tak nya
Aku main ragbi dgn player2 Malaysia
Ex-player Malaysia pun ada
Mmg rasa nak improve macam depa

Pulon gila2 punya
Never ending improvement
Orang kata harap boleh main sekali dalam tournament
Jadi reserve pun kira jadi la

Bila dah jadi kenalan dan masuk dlm team (reserve)
Boleh kata hujung minggu kalu ada tournament ragbi
Aku ikut coach
Dok atas tong ais pun tak pa
Asalkan boleh tgk teammate main ragbi

Banyak tempat aku travel
UPM, UiAM, UKM, Royal Selangor Club (RSC) 
dan macam2 lagi
Semata-mata nak tgk and support team

Hujung minggu
Mmg bukak buku sikit sangat
Everyday subject ssh nak cover
Everyday learning jugak susah nk catch up
Mmg pedih jugak time tu nk cover

Selalu hujung mggu ada jgak aku buat revision
Bila dah involve dgn ragbi, mmg hjg buku payah nak bukak
Letih punya pasai
Letih travel

Ada satu tournament yang aku main
Muscle aku tear
muscle dkat bahu kanan
mmg tak boleh angkat 2 minggu
Merana jugak la

Pastu ada sekali lepas training
Bahu kiri aku retak
Balek umah baru rasa
pukol 1 pagi pi hospital
Mmg azab la

Kesudahannya, aku KANDAS semester 4
Memang pedih gila2 punya
Hanya Allah yg tau hati aku macam mana
Dengan hutang PTPTN
Mmg SpeechlesS....

Tapi hidup mesti diteruskan..


That is the end of Part 1.

Gambar lama tp sekadar hiasan

3 comments:

Fauzi Noordin said...

ooooo

Firdaus Redscarz said...

takpe usaha lagi. banyak lagi cara lain.
dah follow di sini. Sudi2 jugak ke blog saya.
redscarz.blogspot.com

Iola said...

its okay. ada hikmah apa yang terjadi. mungkin peluang dan rezeki lebih luas menerusi second chance ni. who knows? all the best =)